Цю красу ще й їдять. Звісно, коли ця цибуля достигне)
Цибуля шалот, ймовірно, походить з Центральної та Південно-Західної Азії, перевезена звідти до Індії та східного Середземномор’я. Назва “шалот” походить від Ашкелона, стародавнього ханаанського міста.
Народна назва “кущівка” відображає її головну особливість — багатозачатковість. У гнізді шалот може одночасно утворювати в середньому 6-12 невеликих цибулинок. Дозріває шалот швидко: вже через місяць після посадки можна зрізати зелене перо, а через 2,5 місяці можна збирати урожай цибулин.
Колір шкіри цибулі-шалот може змінюватися від золотисто-коричневого до сірого та рожевого, а її біло-біле тіло, як правило, відтінковане зеленим чи пурпурним.
Шалоти широко культивуються для кулінарних цілей.

Домогосподарство Шалот InterNetri Ukraine 125

Домогосподарство Шалот InterNetri Ukraine 126

Домогосподарство Шалот InterNetri Ukraine 127

Домогосподарство Шалот InterNetri Ukraine 128

Домогосподарство Шалот InterNetri Ukraine 129

Домогосподарство Шалот InterNetri Ukraine 130

Домогосподарство Шалот InterNetri Ukraine 131

Домогосподарство Шалот InterNetri Ukraine 132

Домогосподарство Шалот InterNetri Ukraine 133

Домогосподарство Шалот InterNetri Ukraine 134

Домогосподарство Шалот InterNetri Ukraine 135

Домогосподарство Шалот InterNetri Ukraine 136

Домогосподарство Шалот InterNetri Ukraine 137

Домогосподарство Шалот InterNetri Ukraine 138

Домогосподарство Шалот InterNetri Ukraine 139

Домогосподарство Шалот InterNetri Ukraine 140

Домогосподарство Шалот InterNetri Ukraine 141

Домогосподарство Шалот InterNetri Ukraine 142

Домогосподарство Шалот InterNetri Ukraine 143